Om een bandlid toe te voegen, klik je op de knop ‘Toevoegen’ op het tabblad ‘Bandlid’ of klik je met rechter muisknop op de boomstructuur met bandleden en kies je voor 'Voeg bandlid toe'. Het onderstaande formulier ‘Bandlid toevoegen’ wordt geopend.

Het toevoegen van een bandlid of band bestaat uit twee stappen:

1. Zoeken naar de artiest die als band of bandlid toegevoegd moet worden aan de huidige artiest.
  2. Selecteren van de rollen die de band/bandlid uitgevoerd heeft en opgeven de periode waarin de band/bandlid betrokken was bij de huidige artiest.

Stap 1: Zoeken naar de artiest die als band of bandlid toegevoegd moet worden aan de huidige artiest.

Aan de hand van een concreet voorbeeld, leggen we dit uit. Je wilt Freddie Mercury als bandlid toevoegen aan de huidige artiest: Queen. Daartoe zoek je de artiest Freddie Mercury op in het formulier 'Bandlid toevoegen':

Stap 2: Selecteer de rol en vermeld de periode

Nadat je de juiste artiest geselecteerd hebt (in ons voorbeeld Freddie Mercury), kun je de juiste rollen selecteren en de periode opgeven waarin Freddie Mercury bandlid was van Queen.

Alle rollen die al toegekend zijn Freddie Mercury staan als eerste vermeld. Alle andere rollen die in je database staan, staan in de groep 'Alle rollen'. Als je een rol uit de groep 'Alle rollen' selecteert, wordt die niet alleen gebruikt bij het toevoegen van de bandlid; deze rol wordt ook toegevoegd aan de rolverzameling van (in dit geval) Freddie Mercury.

Het is niet verplicht om een rol te selecteren of een periode op te geven.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Create HTML Help, DOC, PDF and print manuals from 1 single source