De functionaliteit ‘bestandsnaamimport’ is vooral handig als je zelf CD’s samenstelt en brandt. Deze CD’s zijn uiteraard niet bekend in de database van FreeDB of Discogs. Als je de map en audiobestanden op een bepaalde, gestructureerde wijze een naam geeft, kan MuziekDatabase gegevens destilleren uit de map- en bestandsnaam.

De mapnaam bestaat uit twee segmenten:

• albumartiest
  • albumtitel

De bestandsnaam bestaat uit de volgende onderdelen:discnummer (alleen voor albums waarvan het mediumtype uit meer dan één disc bestaat)

• tracknummer
  • artiest
  • titel
  • aanvullende informatie (optioneel)

Stel, je hebt een CD gebrand en één van de tracks is Queen met Bohemian rhapsody met als bestandsnaam ’04 – Queen – Bohemian rhapsody – uit 1975.wav’. MuziekDatabase kan uit deze bestandsnaam de volgende gegevens halen:

• tracknummer: 4
  • artiest: ‘Queen’
  • titel: ‘Bohemian rhapsody’
  • aanvullende informatie: ‘uit 1975’

Om de bestandsnaamimport-functionaliteit te kunnen gebruiken, dien je deze wel eerst te configureren.

Om bestandsnaamimport te gebruiken:

• Je kiest de optie 'Bestandsnaamimport' op het formulier 'Ophalen externe gegevens' en klikt vervolgens op de button 'Zoek'.
  • MuziekDatabase toont een dialoog waarin je de map selecteert waarin de audiobestandne staan.
  • Nadat je in de 'Map selecteren'-dialoog op de knop 'OK' geklikt hebt, zal MuziekDatabase de gegevens uit de bestandsnaam halen.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Full-featured EBook editor