Om albums aan je Discogs-collectie of -verlanglijst toe te voegen, moet je éénmalig MuziekDatabase autoriseren voor toegang tot je Discogs-account. Dit gebeurt volledig via een beveiligde verbinding waarbij je zelf inlogt op je Discogs-account en MuziekDatabase autoriseert. MuziekDatabase weet daarom niet wat je gebruikersnaam en wachtwoord is.

Het autoriseren van MuziekDatabase bestaat uit 2 stappen.

1. het aanvragen van een unieke code;
  2. het controleren van de code.

Na het autoriseren toont MuziekDatabase je Discogs-gebruikersnaam:

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Full-featured Kindle eBooks generator