MuziekDatabase biedt veel mogelijkheden om het mediumtype van een album te wijzigen. Je kunt zelfs meerdere albums combineren. Laten we dat duidelijk maken aan de hand van twee voorbeelden.

Voorbeeld 1: mediumtype 'LP' wijzigen in 'CD'

Voorbeeld 2: album van 2 separate CD's samenvoegen tot één 2CD

Voorbeeld 1: mediumtype LP wijzigen in CD

Stel, je wilt de LP Silk Degrees van Boz Scaggs wijzigen in een CD. Het formulier 'Wijzigen mediumtype' open je op twee manieren:

1. Via de menubalk => 'Beheer' => 'Acties' => "Wijzigen mediumtype album'.
  2. Je klikt met de rechter muisknop op een album in het formulier 'Zoeken: albums' en klikt vervolgens op 'Wijzigen mediumtype'.

Stap 1: Selecteer het album. In dit voorbeeld gaat het om LP 100.

Stap 2: Selecteer het gewenste mediumtype. In dit voorbeeld is dat het mediumtype 'CD'.

Noot: De knop met het lampje helpt je om te bepalen wat het eerstvolgende, hoogste nummer is of toont je de beschikbare nummers.

Stap 3: orden de tracks in de juiste volgorde.

Deze stap is alleen noodzakelijk als het nieuwe mediumtype uit meer of minder discs of kanten bestaat dan de geselecteerde albums. Dat is in dit scenario het geval, want je wil een LP (2 kanten) wijzigen in een CD (1 disc).

Order de track door ze te slepen van de lijstweergave (het bovenste gedeelte) naar de boomstructuur (onderste gedeelte).

Stap 4: Pas de wijzigingen toe door op de knop 'Wijzigen' te klikken.

Voorbeeld 2: album van twee separate CD's samenvoegen

Stel, The Singles Collection van David Bowie heb je in je database geregistreerd als twee albums waarbij het ene album disc 1 is en het andere disc 2. In feite is het één album waarbij het mediumtype 2CD is.

Stap 1: Selecteer de albums. In dit voorbeeld gaat het om CD 553 en CD 554.

Stap 2: Selecteer het gewenste mediumtype. In dit voorbeeld is dat het mediumtype '2CD'.

Stap 3: orden de tracks in de juiste volgorde.

Deze stap is alleen noodzakelijk als het nieuwe mediumtype uit meer of minder discs of kanten bestaat dan de geselecteerde albums. Dat is in dit scenario niet het geval, want je wil 2 enkele CD's samenvoegen naar één 2CD.

Indien deze stap wel noodzakelijk is, orden je de tracks door ze te slepen van de lijstweergave (het bovenste gedeelte) naar de boomstructuur (onderste gedeelte).

Stap 4: Pas de wijzigingen toe door op de knop 'Wijzigen' te klikken.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Elevate Your CHM Help Files with HelpNDoc's Advanced Customization Options