MuziekDatabase biedt veel mogelijkheden om het mediumtype van een album te wijzigen. Je kunt zelf meerdere albums combineren. Laten we dat duidelijk maken aan de hand van twee voorbeelden.

Voorbeeld 1: mediumtype 'LP' wijzigen in 'CD'

Voorbeeld 2: album van 2 separate CD's samenvoegen

Voorbeeld 1: mediumtype LP wijzigen in CD

Stel, je wil de LP Silk Degrees van Boz Scaggs wijzigen in een CD. Het formulier 'Wijzigen mediumtype' open je op twee manieren:

1. Via de menubalk => 'Beheer' => 'Acties' => "Wijzigen mediumtype album'.
  2. Je klikt met de rechter muisknop op een album in het formulier 'Zoeken: albums' en klikt vervolgens op 'Wijzigen mediumtype'.

Stap 1: Selecteer het album. In dit voorbeeld gaat het om LP 100.

Stap 2: Selecteer het gewenste mediumtype. In dit voorbeeld is dat het mediumtype 'CD'.

Stap 3: orden de tracks in de juiste volgorde. Dat kan heel makkelijk door de tracks te slepen van de lijstweergave (het bovenste gedeelte) naar de boomstructuur (onderste gedeelte).

Stap 4: Pas de wijzigingen toe door op de knop 'Wijzigen' te klikken.

Voorbeeld 2: album van twee separate CD's samenvoegen

Stel, The Singles Collection van David Bowie heb je in je database geregistreerd als twee albums waarbij het ene album disc 1 is en het andere disc 2. In feite is het één album waarbij het mediumtype 2CD is.

Stap 1: Selecteer de albums. In dit voorbeeld gaat het om CD 553 en CD 554.

Stap 2: Selecteer het gewenste mediumtype. In dit voorbeeld is dat het mediumtype '2CD'.

Stap 3: orden de tracks in de juiste volgorde. Dat kan heel makkelijk door de tracks te slepen van de lijstweergave (het bovenste gedeelte) naar de boomstructuur (onderste gedeelte).

Stap 4: Pas de wijzigingen toe door op de knop 'Wijzigen' te klikken.