Collectieverkenner

MuziekDatabase blijft in ontwikkeling om het completer en beter te maken. Belangrijk is om de applicatie ook zo ‘lean and mean’ mogelijk te houden. Geen overbodige franje. Daarom willen we het formulier ‘Collectieverkenner'(F10 of via menubalk => Collectie => Verkenner) uitfaseren. Alle functionaliteiten in dat formulier vind je ook terug in de formulieren waarin je zoekt naar artiesten, albums en tracks.

Mocht je van mening zijn dat de vervangende formulieren geen goed alternatief zijn om mis je iets, laat het ons weten op info@muziekdb.nl.

Bij een nieuwe versie van MuziekDatabase in het tweede helft van dit jaar zal de Collectieverkenner niet meer terugkomen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

3 Responses to Collectieverkenner

 1. Jan Klijsen schreef:

  Goedeavond,

  Ik lees dat Collectieverkenner gaat verdwijnen.
  Of dit een goed plan is weet ik niet.
  Ik gebruik het zelf nogal eens om fouten te herstellen (Bijvoorbeeld tikfouten bij artiesten).

  Groetjes,
  Jan

  • coen schreef:

   Hallo Jan,

   Als je bedoelt het herstellen van tikfouten, dan heb je het waarschijnlijk over het formulier “Collectie bewerken”. Dat formulier blijft gewoon bestaan, simpelweg omdat het mogelijk moet zijn om dat soort wijzigingen uit te kunnen voeren.

   Collectieverkenner is een ander formulier. Het is eigenlijk een overzicht van alle artiesten, albums en tracks maar dan in een boomstructuur. Dezelfde mogelijkheden heb je ook in de formulieren “Zoeken: artiest”, “Zoeken: album” en “Zoeken: track”. Druk maar op F10 in MuziekDatabase; dan opent meteen de Collectieverkenner.

   • Jan Klijsen schreef:

    Hallo Coen,

    Dat wist ik niet. Best goed.
    Maar als ik dat doe en ik wil een van de artiesten bewerken kan dat niet.
    Ik sta op de betreffende artiest, doe bewerken en vervolgens begint alles te knipperen maar ik kan niks veranderen.
    Misschien doe ik iets verkeerds?

    Jan

Reacties zijn gesloten.