Release MuziekDatabase 6.7.5.0

In MuziekDatabase 6.7.5.0 (maart-release) zijn zes wensen gerealiseerd en vier bugs opgelost. Mocht je tijdens het gebruik van MuziekDatabase op een fout stuiten, meld dit aan ons zodat wij het programma kunnen verbeteren! Je kunt een fout melden via het contactformulier of op onze facebook-groep.

Maak altijd een back-up voordat je een nieuwe versie van MuziekDatabase installeert!

Wens nr. Wens omschrijving
429 In formulier ‘Geavanceerd zoeken’ kun je zoeken op tracktijd.
443 Integratie met Discogs – Fase 3: Albums kunnen naar een andere Discogs-folder verplaatst worden.
447 In het formulier ‘Geavanceerd zoeken’ zijn de voorwaarden ‘Is leeg’ en ‘Is niet leeg’ toegevoegd voor tracks (voor albums en artiesten is dit al opgeleverd in de februari-release).
448 De velden ‘Albumartiest’ en ‘Albumtitel’ zijn opgenomen bij het exporteren van trackgegevens naar een Excel- of CSV-bestand.
449 Het veld ‘Opnamedatum’ is toegevoegd aan het formulier ‘Album toevoegen’, ‘Album raadplegen’, ‘Wizard toevoegen’ en ‘Wizard aanvullen’.
453 Bij het openen van een nieuwe Access-database wordt standaard de folder geopend waar de huidige Access-database staat.

In onze online help lees je alles over deze wensen.

Bug nr. Opgeloste bug
631 Er ontstaat een fatale fout bij het openen van het formulier ‘Album raadplegen/wijzigen’ als MuziekDatabase niet geautoriseerd is voor toegang tot een Discogs-account.
632 Ten onrechte is het tabblad ‘Discogs’ van het formulier ‘Album toevoegen’, ‘Wizard aanvullen’ en ‘Wizard toevoegen’ zichtbaar als MuziekDatabase nog niet geautoriseerd is voor toegang tot een Discogs-account.
633 Het toevoegen van een albumhoes en artiestfoto leidt tot een fatale fout.
634 Het toevoegen van een albumhoes en artiestfoto leidt tot een fatale fout als de afbeelding in een andere folder staat dan opgegeven in het formulier ‘Instellingen’, tabblad ‘Instellingen (2)’.

Dit bericht is geplaatst in Bugfix, Discogs, Release met de tags , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op Release MuziekDatabase 6.7.5.0

 1. han krol schreef:

  Hallo Coen,

  Is het mogelijk, ik weet niet of het mogelijk is, om in de Mappen Artiest en Album ook sub mappen aan te leggen voor de desbetreffende artiesten. Nu is het een “rommeltje” en als elke artiest zijn/haar eigen map heeft is het een stuk over zichtlijker.

  • coen schreef:

   Hallo Han,

   Ik denk dat je het over bronmappen hebt die je opgeeft in het formulier ‘Instellingen’, tabblad ‘Harddiskaudio’. Binnen de bronmappen kun je submappen aanmaken naar hartelust. Zie ook http://www.muziekdb.nl/help/Toevoegenharddiskaudiotrack.html en dan stab 3B. Daar staat een voorbeeld met submappen.

   • han krol schreef:

    Dank Coen,

    Maar misschien had ik het beter moeten specificeren. Het gaat om sub-mappen maken in de Album en Artiest mappen. Bij mij staan ze onder – DEZE PC – AFBEELDINGEN. Dan 2 mappen gemaakt voor Muziekdatabase.

    Ik heb het een en ander geprobeerd met daarin weer sub-mappen, maar werkt niet. Helaas.

    • coen schreef:

     Hallo Han,

     Laten we dit afstemming via mail doen, dat is makkelijker dan hier via posts. Kun je schermafbeeldingen erbij doen zodat ik wat beter begrijp wat je bedoelt? Waar je tegen aan loopt?

 2. Jack Wijnands schreef:

  Onze vraag is..
  Wij hebben nogal wat veel muziek digitaal en fysieke CD/DVD’s
  Wij schrikken van het werk dat we moeten doen als we alle muziek met de hand moeten intypen. Zijn er daarom import functies beschikbaar?

Reacties zijn gesloten.