MuziekDatabase 2019.4.0

In MuziekDatabase 2019.4.0 zijn 7 bugs opgelost en 4 wensen gerealiseerd.

Mocht je tijdens het gebruik van MuziekDatabase op een fout stuiten, meld dit aan ons zodat wij het programma kunnen verbeteren! Je kunt een fout melden via het contactformulier of op onze facebook-groep.

Maak altijd een back-up voordat je een nieuwe versie van MuziekDatabase installeert!

In onze online help lees je alles over deze wensen.

Wens nr. Wens omschrijving
507 Eerste versie van de MuziekDatabase Verkenner waarmee je (audio)bestanden kunt hernoemen, verplaatsen en verwijderen. Mappen hernoemen kan ook, deze kunnen nog niet verplaatst worden.
514 Formulier ‘Bewerken attributen’: mogelijkheid toegevoegd om te zoeken op exacte waarden.
515 In de zoek-formulieren kun je door de home-toets in te drukken de cursor direct verplaatsen naar het eerste tekstveld waar je een zoekterm kunt opgeven (artiest).
De toetscombinatie SHIFT + Home, ALT + Home en CNTRL + Home hebben hetzelfde effect, maar dat is niet wenselijk. De cursor wordt alleen verplaatst als alleen de Home-toets ingedrukt wordt.
516 Het label ‘Huidig land’ aanpassen als er een sterfdatum opgegeven is.
Bug nr. Opgeloste bug
692 Albumgalerij: tegels bevatten geen albumfoto; een wit vlak wordt getoond.
693 Fatale fout in ‘Wizard album toevoegen’ als de artiestnaam langer is dan 100 tekens. Dat kan alleen gebeuren bij het gebruiken van Discogs/FreeDB-gegevens of Bestandsnaamimport.
694 Bij het toevoegen van een fysiek album zijn ten onrechte de tabbladen ‘Bestandsgegevens’ en ‘Tags’ zichtbaar. Deze tabbladen zijn alleen relevant voor harddiskaudio-albums.
696 Melding dat verbinding met database verbroken is in formulier ‘Geavanceerd zoeken’ als gezocht wordt o.a. op mediumnummer.
698 Fatale fout bij het toevoegen van Red Hot Chili Peppers – Aeroplane (r1267279) in ‘Wizard toevoegen’
700 Bij toevoegen van (harddiskaudio-) tracks met behulp van bestandsnaamimport wordt tekstconversie niet toegepast voor de velden Uitvoering, Taal, Kwaliteit, Genre.
701 Formulier ‘Zoeken: track’: sectie ‘Albumdetails’ wordt niet bijgewerkt als met de pijltjes toets naar de volgende track gegaan wordt waarbij de vorige track onderdeel was van een album en de volgende track is een harddiskaudio-track (dus geen onderdeel van een album).
Dit bericht is geplaatst in Bugfix. Bookmark de permalink.