Release MuziekDatabase 6.5.0.0

In MuziekDatabase 6.5.0.0 is een aantal bugs opgelost en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Mocht u tijdens het gebruik van MuziekDatabase op een fout stuiten, meldt dit aan ons zodat wij het programma kunnen verbeteren! U kunt een fout melden via het contactformulier of op ons forum.

Maak altijd een back-up voordat u een nieuwe versie van MuziekDatabase installeert!

Wens 269: Geavanceerde zoekmogelijkheid.
In MuziekDatabase 6.5 kunt u uitgebreide zoekacties uitvoeren. Zo is het nu mogelijk om op meerdere velden tegelijk naar artiesten, albums en tracks te zoeken. In de menubalk onder de optie ‘Zoeken‘ vindt u de optie ‘Gevanceerd zoeken‘. In onderstaand voorbeeld is gezocht naar alle bands uit een land met ‘schot’ in de landnaam en het genre ‘Pop’.

Wens 269: Gevavanceerd zoeken

Met het toevoegen van een geavanceerde zoekmogelijkheid, zijn de huidige, uitgegebreide zoekmogelijkheden niet meer nodig. De formulieren ‘Zoeken: artiest (uitgebreid)’, ‘Zoeken: album (uitgebreid)’ en ‘Zoeken: track (uitgebreid)’ zullen in een toekomstige versie van MuziekDatabase verwijderd worden.

Wens 325: Authorisatie voor ophalen Discogs-gegevens.
Discogs heeft haar beleid gewijzigd voor het ophalen van gegevens uit haar database. De wijziging houdt in dat per 15 augustus voor elke keer dat er gegevens opgehaald worden er een authorisatie-controle uitgevoerd wordt. Deze authorisatie-controle voert MuziekDatabase zelf uit; daar merkt u niets van. Tenzij u een oudere versie van MuziekDatabase gebruikt, dan zult u constateren dat het ophalen van Discogs-gegevens niet meer werkt.

Note: Discogs heeft de datum waarop de beleidswijziging uitgevoerd wordt verplaatst van 15 augustus naar 14 oktober. U kunt nu al MuziekDatabase 6.5 installeren en gebruiken!

Wens 326: Waardering voor albums en tracks.
Het is nu mogelijk om elk album en elke track te waarderen (0 tot en met 5 sterren).

Wens 326: waardering voor albums en tracks

Wens 332: MuziekDatabase-account

Vanaf MuziekDatabase 6.5 heeft u een MuziekDatabase-account nodig om het programma te kunnen gebruiken. Dit account is gratis en kunt u direct na installatie van het programma aanvragen. U krijgt dan enkele minuten later een verificatie-sleutel per e-mail toegezonden waarmee u uw account kunt activeren.

In voorgaande versies moest u MuziekDatabase per PC activeren en kreeg u per PC een activatiecode. Met uw MuziekDatabase-account kunt u MuziekDatabase op meerdere PC’s installeren en gebruiken! Ook nu geldt dat uw gegegevens nergens anders voor gebruikt worden of verstrekt worden aan andere partijen!
Het formulier (zie hieronder) vindt u onder de optie ‘Info’ van de menubalk en vervolgens de optie ‘MuziekDatabase-account’.

Wens 332: MuziekDatabase-account

Meer over het MuziekDatabase-account lees je hier.

Dit bericht is geplaatst in Activatie, Bugfix, Release. Bookmark de permalink.