Fout bij Discogs

Op dit moment zijn er problemen met het ophalen van artiest- en albumgegevens m.b.v. Discogs. De oorzaak van dit issue zit bij Discogs en is inmiddels gemeld. De work-around is door de zoekacties niet uit te voeren op basis van artiest en/of titel maar op basis van de artist code of de release code. Deze code vind je op de Discogs-site rechts bovenaan, staat tussen rechte haken en wordt voor een artiest vooraf gegaan door de letter a en voor een album door de letter r. Het ophalen van de gegevens op basis van de artist code of de release code werkt probleemloos.

Zodra het issue door Discogs opgelost is, zullen we dat hier vermelden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Fout bij Discogs

  1. coen schreef:

    Goed nieuws! Ook al is het oorspronkelijke issue niet opgelost, Discogs biedt een andere methode aan om informatie op te halen. MuziekDatabase haalt nu informatie op via een HTTP-aanroep (niet beveiligd). Via een HTTPS-aanroep (wel beveiligd; net zoals bij internetbankieren) geeft Discogs wel een correct antwoord. In de eerstvolgende versie van MuziekDatabase zullen alle Discogs-aanroepen aangepast zijn naar HTTPS! Als gebruiker merk je hier niets van (behalve dat alles weer werkt); dit zijn allemaal onder-de-motorkap-aanpassingen.

  2. coen schreef:

    Op dit moment heeft Discogs nog steeds het issue in onderzoek. Het is helaas nog niet bekend wanneer dit opgelost is.

Reacties zijn gesloten.