Impressie: externe gegevens

Vorige: Zoeken uitgebreid  

MuziekDatabase wil het vastleggen van al uw gegevens zo makkelijk mogelijk maken. Er zijn drie mogelijkheden die u het handmatig invoeren van alle gegevens bespaart.


FreeDB

Met behulp van de koppeling met FreeDB kunt u album- en trackgegevens ophalen uit de database van FreeDB. Deze functionaliteit is alleen mogelijk voor CD’s die tijdens het invoeren van het album in uw CD-ROM-speler zitten.


Discogs

Ook kunt u album- en trackgegevens ophalen uit de database van Discogs. Voor deze functionaliteit is het niet verplicht dat de CD in de CD-ROM-speler zit. Sterker nog, deze functionaliteit beperkt zich niet tot CD’s! Omdat u vanuit MuziekDatabase de database van Discogs doorzoekt op basis van artiest of titel, is deze functionaliteit ook zeer geschikt voor LP’s.

Bestandsnaamimport

De functionaliteit ‘bestandsnaamimport’ is vooral handig als u zelf CD’s samenstelt en brandt. Deze CD’s zijn uiteraard niet bekend in de database van FreeDB of Discogs, want de door u gebrande CD’s zijn uniek! Als u de map en audiobestanden op een bepaalde, gestructureerde wijze een naam geeft, kan MuziekDatabase gegevens destilleren uit de map- en bestandsnaam.

Stel, u heeft een CD gebrand en één van de tracks is Queen met Bohemian rhapsody met als bestandsnaam ’04 – Queen – Bohemian rhapsody – uit 1975.wav’. MuziekDatabase kan uit deze bestandsnaam de volgende gegevens halen:

  • tracknummer: 4
  • artiest: ‘Queen’
  • titel: ‘Bohemian rhapsody’
  • aanvullende informatie: ‘uit 1975’
Vorige: Zoeken uitgebreid