Impressie: de basis

MuziekDatabase is een no-nonsense databaseprogramma voor je muziekcollectie. Kernwaarden zijn makkelijk en betrouwbaar! MuziekDatabase kan je gegevens opslaan in twee type databases.

Microsoft Access Database

Met een Microsoft Access Database (MDB) heb je geen omkijken naar databasebeheer. Met MuziekDatabase maak je gemakkelijk één (of meerdere) MDB-database(s) aan.Microsoft Access hoeft niet geïnstalleerd te zijn op je PC om een MDB-database aan te maken en gegevens toe te voegen of te selecteren.

MySQL-database

Kies je voor 100% zekerheid, wil je je database ook vanaf andere locaties bereiken, dan is een MySQL-server voor je database een geschikte oplossing. MySQL-servers worden door veel grote bedrijven en internetsites gebruikt als de standaard voor gegevensopslag in verband met betrouwbaarheid. Het voordeel van een MySQL-server is het feit dat je vanaf elke locatie je database kunt benaderen! Je dient zelf de software voor de MySQL-server te installeren. De software voor de MySQL-server kun je downloaden op de site van MySQL. Met behulp van MuziekDatabase kun je een MySQL-database en -gebruiker aanmaken. MuziekDatabase is echter geen applicatie waarmee je de MySQL-server beheert, het is belangrijk dat je kennis hebt van MySQL-servers alvorens je de keuze maakt om je gegevens in een MySQL-database op te slaan!

Cloud-database

Met een cloud-database heb je de voordelen van een stabiele MySQL-database maar geen omkijken naar het beheer van een MySQL-server. Als service naar onze gebruikers, bieden wij de mogelijkheid om je database op onze server op te slaan. Het aanmaken van een cloud-database is makkelijk en in drie muiskliks gedaan.

 

Volgende: MuziekDatabase Bureaublad