Impressie: externe gegevens

MuziekDatabase wil het vastleggen van al uw gegevens zo makkelijk mogelijk maken. Er zijn drie mogelijkheden die u het handmatig invoeren van alle gegevens bespaart.

Discogs

Je kunt album- en trackgegevens ophalen uit de database van Discogs. Voor deze functionaliteit is het niet verplicht dat de CD in de CD-ROM-speler zit. Sterker nog, deze functionaliteit beperkt zich niet tot CD’s! Omdat je vanuit MuziekDatabase de database van Discogs doorzoekt op basis van artiest of titel, is deze functionaliteit ook zeer geschikt voor LP’s.

Bestandsnaamimport

De functionaliteit ‘bestandsnaamimport’ is vooral handig als je zelf CD’s samenstelt en brandt. Deze CD’s zijn uiteraard niet bekend in de database van Discogs, want de door jou gebrande CD’s zijn uniek! Als je de map en audiobestanden op een bepaalde, gestructureerde wijze een naam geeft, kan MuziekDatabase gegevens destilleren uit de map- en bestandsnaam.

Stel, je hebt een CD gebrand en één van de tracks is Queen met Bohemian Rhapsody met als bestandsnaam ’04 – Queen – Bohemian rhapsody – uit 1975.wav’. MuziekDatabase kan uit deze bestandsnaam de volgende gegevens halen:

  • tracknummer: 4

  • artiest: ‘Queen’

  • titel: ‘Bohemian rhapsody’

  • aanvullende informatie: ‘uit 1975’

Vorige: uitgebreid zoeken