Impressie: MuziekDatabase Verkenner

MuziekDatabase geeft je de mogelijkheid om je digitale muziekverzameling (audiobestanden) te beheren alsof het een fysieke verzameling is (CD’s). MuziekDatabase ondersteunt de volgende audioformaten: wave, mp3, flac, ape, m4a, aac, wma en mp4.

Harddiskaudio-album

Een harddiskaudio-album is een map met audiobestanden; je kunt dit in MuziekDatabase toevoegen alsof het een album is. De map is dan het album waarvan je de albumgegevens kunt bewerken. De audiobestanden zijn de tracks; per audiobestand kun je de trackgegevens bewerken.

Harddiskaudio-tracks

Als je, bijvoorbeeld, een map met je favoriete muziek uit de jaren 90 hebt, kun je de audiobestanden als harddiskaudio-track toevoegen. Deze tracks zijn niet gekoppeld aan een album. Per audiobestand kun je wel alle trackgegevens beheren.

MuziekDatabase Verkenner

Met behulp van MuziekDatabase Verkenner kun je audiobestanden verplaatsen, kopiëren en hernoemen en wordt je database continue geüpdatet. MuziekDatabase Verkenner biedt het gemak de Windows Verkenner en combineert dat met de mogelijkheden die je gewend bent van MuziekDatabase zoals het bewerken van artiest-, album- en trackgegevens.

In de afbeelding hiernaast is het harddiskaudio-album ‘Abba – 25 Jaar na Waterloo’ geselecteerd en worden de tracks (de audiobestanden) van dat album getoond in de lijstweergave.

Elke map in de boomstructuur is een album alsof het een CD is.

In de afbeelding hiernaast is de map ‘1991’ geselecteerd waarin de harddiskaudio-tracks van 1991 opgeslagen zijn. 

De map ‘1991’ is geen harddiskaudio-album. Elk audiobestand in deze map is een track dat je kunt bewerken.

Vorige: track Volgende: zoeken