MuziekDatabase-account

Vanaf MuziekDatabase 6.5 heb je een MuziekDatabase-account nodig om het programma te kunnen gebruiken.

Waarom een account?
MuziekDatabase is gratis, maar we vinden het wel leuk om te weten wie onze software gebruikt. Op die manier kunnen we ook iedereen op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen zodat je weet dat er een nieuwe versie beschikbaar is!

Zijn mijn gegevens wel veilig?
Kort antwoord: ja! Voor het aanvragen en activeren van een account hebben we alleen je e-mailadres nodig en kies je zelf een wachtwoord. Je kunt zelf aanvullende informatie bij je account vastleggen zoals je naam, je geboortedatum, je woonplaats en het land waar je nu woont. That’s it!

Deze gegevens worden niet verstrekt aan andere partijen. MuziekDatabase wil op elk denkbare vlak gratis zijn, zonder consequenties.

Hoe vraag ik een account aan?
Nadat je MuziekDatabase 6.5 geïnstalleerd hebt, kun je zelf een account aanvragen ‘en activeren. Hieronder de stappen.

 1. Kies voor de optie ‘Aanvragen account‘; deze optie vind je in de menubalk onder de optie ‘Info‘ en vervolgens ‘MuziekDatabase-account‘.
 2. Geef je e-mailadres op en kies een wachtwoord. Je wachtwoord bestaat uit minimaal 8 karakters en bevat tenminste één hoofdletter, één kleine letter, één cijfer en één speciaal teken.
 3. Klik op de knop Verstuur; MuziekDatabase zal vervolgens communiceren met de licentie-server.
 4. Als de communicatie met de licentie-server succesvol is, krijg je de mogelijkheid om een verificatie-sleutel op te geven. Hiermee wordt je MuziekDatabase-account geactiveerd. Deze verificatie-sleutel ontvang je per e-mail; dat duurt ongeveer 5 minuten. Je hoeft hier niet op te wachten; je kunt later de verificatie-sleutel opgeven.
 5. Nadat je de verificatie-sleutel opgegeven hebt, klik je op knop Activeer. Vervolgens zal MuziekDatabase op basis van de sleutel je account activeren.

Bewaar je inloggegevens zorgvuldig!
Bewaar je inloggegevens zorgvuldig. Met je account kun je op een andere PC ook MuziekDatabase installeren en gebruiken. Je hoeft dus niet steeds een nieuw account (op een ander e-mailadres) aan te vragen. Met één MuziekDatabase-account kun je op een onbeperkt aantal PC’s MuziekDatabase installeren en gebruiken!

4 reacties op MuziekDatabase-account

 1. bart schreef:

  ziet er een leuk programma uit

 2. Pascal van Hameren schreef:

  leuk programma om mijn muziek te organseeren

Reacties zijn gesloten.