Een MuziekDatabase-account aanvragen doe je vanuit MuziekDatabase. Elke keer als je het programma start en je bent nog niet aangemeld op de licentieserver, krijg je de mogelijkheid om een account aan te vragen. Onderstaand formulier wordt in dat geval weergegeven:

Wil je bovenstaand formulier later openen in het programma? Klik dan met de muis op de menubalk, vervolgens op 'Account' en dan op 'Activeren/aanvragen'.

• Geef je e-mailadres op en een zelfgekozen wachtwoord. Je wachtwoord bestaat uit minimaal 8 karakters en bevat tenminste één hoofdletter, één kleine letter, één cijfer en één speciaal teken.
  • Klik op de knop 'Verstuur'; MuziekDatabase zal vervolgens communiceren met de licentieserver.
  • Als de communicatie met de licentieserver succesvol is, krijg je de mogelijkheid om een verificatiesleutel op te geven. Hiermee wordt je MuziekDatabase-account geactiveerd. Deze verificatiesleutel ontvang je per e-mail; dat duurt ongeveer 5 minuten.
    • Als je de verificatiesleutel ontvangen hebt, kopieer en plak je die in het programma en klik je op de knop 'Activeer'.
    • Wil je later de verificatiesleutel opgeven, klik dan op de knop 'OK. Je kunt in hetzelfde formulier later de verificatiesleutel invoeren en je account activeren.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: From Word to ePub or Kindle eBook: A Comprehensive Guide