Door een album te synchroniseren in MuziekDatabase met Discogs zal MuziekDatabase controleren of dat album onderdeel is van je Discogs-collectie en / of - verlanglijst.


Als voorbeeld willen we in het formulier 'Album raadplegen / wijzigen' controleren of het album Pop Trash van Duran Duran aanwezig is in je Discogs-collectie of -verlanglijst. De eerste actie is het opzoeken van de release code van het juiste album op de site van Discogs. De juiste release code voor ons voorveeld is [r486421]. Deze release code vul je in het veld 'Release code' in en vervolgens klik je op de knop 'Synchroniseren'.De uitkomst van het synchroniseren is één van onderstaande twee situaties:

  • het album is geen onderdeel van je Discogs-collectie of -verlanglijst;
  • het album is onderdeel van je Discogs-collectie of overlanglijst.Het album is onderdeel van je Discogs-collectie of -verlanglijst.


In het geval dat het album in je Discogs-collectie of op je -verlanglijst staat, wordt dat aangegeven met behulp van de selectievakjes 'In Discogs-collectie' en 'In Discogs-verlanglijst'.Hierna is het veld 'Release code' vergrendeld om te waarborgen dat de koppeling voor dit album tussen MuziekDatabase en je Discogs-account in stand blijft.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Free help authoring tool