Om een bandlid toe te voegen, klikt u op de knop ‘Toevoegen’ op het tabblad ‘Bandlid’. Het onderstaande formulier ‘Bandlid toevoegen’ wordt geopend.


Het toevoegen van een bandlid of band bestaat uit drie stappen:

  1. Zoeken naar de artiest die als band of bandlid toegevoegd moet worden aan de huidige artiest.
  2. Selecteren van de rollen die de band/bandlid uitgevoerd heeft.
  3. Opgeven de periode waarin de band/bandlid betrokken was bij de huidige artiest.


Zoeken naar de artiest die als band of bandlid toegevoegd moet worden aan de huidige artiest.


Aan de hand van een concreet voorbeeld, leggen we dit uit. Je wilt Freddie Mercury als bandlid toevoegen aan de huidige artiest: Queen. Daartoe zoek je de artiest Freddie Mercury op in het formulier 'Bandlid toevoegen':Selecteren van de rollen die de band/bandlid uitgevoerd heeft.


Nadat je de juiste artiest geselecteerd hebt (in ons voorbeeld Freddie Mercury), kun je de juiste rollen selecteren. De toegekende rollen aan Freddie Mercury worden getoond op het tabblad 'Rollen'. Staat de juiste rol hier niet bij, dan kun je de juiste rol selecteren op het tabblad 'Alle rollen'. Hier worden alle rollen getoond die in de database staan. Als je een rol van het tabblad 'Alle rollen' geselecteerd hebt, wordt die niet alleen gebruikt bij het toevoegen van de bandlid; deze rol wordt ook toegevoegd aan de rolverzameling van (in dit geval) Freddie Mercury.


Het is niet verplicht om een rol te selecteren.Opgeven de periode waarin de band/bandlid betrokken was bij de huidige artiest.


De laatste stap betreft het opgeven van de periode waarin de band/bandlid actief was.Het is niet verplicht om een jaartal op te geven.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Full-featured EBook editor