Voor het analyseren en oplossen van issues, is het soms handig om MuziekDatabase alle acties te laten loggen naar een bestand.

Deze logging zet je aan door een extra commando:

• Klik met de rechter muisknop op de snelkoppeling op je bureaublad en kies voor ‘Eigenschappen’.
  • Op het tabblad ‘Eigenschappen’ voeg je de tekst log_to_file toe achter de tekst in het veld ‘Doel’. Dus

"C:\Program Files (x86)\MuziekDatabase\MuziekDatabase.exe"

wordt

"C:\Program Files (x86)\MuziekDatabase\MuziekDatabase.exe" log_to_file

Let op de spatie tussen .exe” en log_to_file.
  • Klik vervolgens op ‘Toepassen’ en daarna kun je MuziekDatabase starten via die aangepaste snelkoppeling.

Let op: de snelkoppeling op je bureaublad is een andere snelkoppeling die in je startbalk staat. Gebruik je die, dan moet je voor die snelkoppeling dezelfde aanpassing uitvoeren.

Als je MuziekDatabase afsluit, wordt het logbestand opgeslagen. Het bestand vind je in de map "%localappdata%\MuziekDatabase" (kopieer de tekst tussen aanhalingstekens en plak dit in de adresbalk van Windows Verkenner) en kun je herkennen aan de bestandsnaam “LOG…log).

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Don't Let Unauthorized Users View Your PDFs: Learn How to Set Passwords