MuziekDatabase Bureaublad vervangt de saaie, grijze achtergrond en bevat de volgende onderdelen:

  1. Paneel 'Jarig op ...'
  2. Paneel 'Overleden op ...'
  3. Paneel 'Snel zoeken'.
  4. Een artiestgalerij.
  5. Een albumgalerij.Paneel 'Jarig op ...'


Het paneel 'Jarig op ...' toont de artiesten die op de huidige dag geboren zijn. Tussen haakjes staat de leeftijd. Mocht de artiest reeds overleden zijn, dan is dat zichtbaar door het 🕇-symbool. De leeftijd is in dat geval de bereikte leeftijd.


De artiestnaam wordt getoond als hyperlink; door op de artiestnaam te klikken wordt het formulier 'Artiest raadplegen/wijzigen' geopend.


Paneel 'Overleden op ...'


Het paneel 'Overleden op ...' toont de artiesten die op de huidige dag overleden zijn. Tussen haakjes staat de leeftijd (mits geboortedatum opgegeven is) waarop de artiest overleden is.


De artiestnaam wordt getoond als hyperlink; door op de artiestnaam te klikken wordt het formulier 'Artiest raadplegen/wijzigen' geopend.


Paneel 'Snel zoeken'


In het paneel 'Snel zoeken' kan een zoekopdracht opgegeven worden. Alle artiesten, albums en tracks waar de zoekterm voorkomt in de artiestnaam of titel worden weergegeven.


Artiest- en albumgalerij


De artiest- en albumgalerij toont afbeeldingen die willekeurig geselecteerd worden. Je kunt opgeven hoe vaak de artiest- en albumgalerij ververst moet worden. Al je relevante gegevens zijn een muisklik verwijderd; als je met de rechtermuisknop op de afbeelding klikt, krijgt je de mogelijkheid om de artiest- of albuminformatie op te vragen. Hierdoor kun je je verzameling opnieuw ontdekken omdat MuziekDatabase op een instelbare tijd albums uit je collectie toont. De grootte van de afbeeldingen, de frequentie

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Easily create Web Help sites