Een alias is een andere naam voor dezelfde artiest. Het krachtige van het gebruik van aliassen is dat je de albums en tracks kunt vastleggen onder de juiste artiestnaam waarmee ze uitgebracht zijn en dat de albums en tracks toch allemaal gekoppeld zijn aan één en dezelfde artiest.


Een voorbeeld van een alias is de band 'Massive Attack' die tijdens de Golfoorlog (1990 - 1991) hun naam veranderde in 'Massive' en onder die naam het nummer 'Unfinished Sympathy' uitbrachtte.


Als je zowel voor Massive als voor Massive Attack een artiest maakt, vindt je niet alle tracks of albums met één zoekopdracht. Dat is opgelost als je gebruik maakt van een alias. In onderstaande afbeelding is de alias ‘Massive’ toegevoegd aan de artiest ‘Massive Attack’.


       


In onderstaande afbeelding zie je het voordeel van een alias. In de afbeelding is een zoekopdracht uitgevoerd naar alle tracks van de artiest ‘massive attack’. Door gebruik te maken van aliassen worden ook de tracks gevonden waarbij de trackartiest een alias is. Als in dit voorbeeld de artiest ‘Massive’ geen alias is maar een aparte artiest, was de track ‘Unfinished sympathy’ niet gevonden. 


Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Make Documentation Review a Breeze with HelpNDoc's Advanced Project Analyzer