Bij de standaard manier van zoeken moet een artiestnaam voldoen aan de zoekterm die je opgeeft. In tegenstelling tot de Google-achtige manier van zoeken moet de artiestnaam (of titel) de opgegeven woorden bevatten en niet per se in die volgorde. Laten we dat uitleggen aan de hand van een voorbeeld.


Je wil opzoeken op welke CD of LP je de track 'Especially For You' van Kylie Minogue en Jason Donovan hebt staan. Maar hoe heb je de artiest geregistreerd in je database? Als 'Kylie Minogue & Jason Donovan'? Of als 'Jason Donovan and Kylie Minogue'? Of als 'Jason & Kylie'? Kortom: wellicht moet je twee of meer zoekopdrachten uitvoeren voordat je het nummer gevonden hebt.


Met de Google-achtige manier van zoeken, lossen we dat op. De formele artiestnaam is overigens 'Kylie and Jason' maar als je zoekt op de woorden 'jason' en 'kylie' wordt de track ook gevonden; zie de afbeelding hieronder.Noot: als je kiest voor de Google-achtige manier van zoeken, dan zijn de opties 'Begin met' en 'Exacte waarden' niet beschikbaar.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Full-featured Help generator