Met behulp van het formulier 'Geavanceerd zoeken' kun je op meerdere velden tegelijk zoeken. Stel je wilt een overzicht van alle bands uit Schotland die opgericht zijn na 1980. Dat zijn drie selectiecriteria:

1. de artiest is een band;
  2. de artiest is opgericht in Schotland;
  3. de artiest is opgericht na 1980.

Voor elk selectiecriterium voeg je een regel toe. Een regel is een combinatie van de volgende gegevens:

Regel-item

Toelichting

Operator

Met operator geeft je aan of er gezocht moet worden naar resultaten die voldoen aan alle regels ("en") of naar resultaten waarbij aan één van de regels voldaan is ("of").

Veld

Het veld waarop gezocht wordt.

Voorwaarde

Afhankelijk van het geselecteerde veld, kan gekozen worden uit:

• Is gelijk aan
  • Is niet gelijk aan
  • Bevat
  • Bevat niet
  • Ligt voor
  • Ligt na
  • Is leeg
  • Is niet leeg

Waarde

Hier selecteer je de waarde of geef je (een gedeelte van) de waarde op waar het geselecteerde veld aan moet voldoen.

Voor bovenstaande zoekopdracht ziet dat er als volgt uit.

Verwijderen van regels

Als je een selectiecriterium wil verwijderen, selecteer je de juiste regel en klik je op de knop 'Verwijder'. Wil je alle selectiecriteria verwijderen (en dus een volledig nieuwe zoekopdracht starten), klik dan op de knop 'Verwijder alles'.

Zoekopdracht opslaan

Je kunt zoekopdrachten opslaan voor later gebruik. Je slaat aleen de selectiacriteria (de regels) op; je slaat niet de zoekresultaten op. Om een zoekopdracht op te slaan, klik je op de knop 'Opslaan'. Er wordt een nieuw formulier geopend waarin je de naam en (eventueel) een omschrijving kunt opgeven.

Zoekopdracht openen of verwijderen

Om een eerder opgeslagen zoekopdracht te openen, klik je op de knop 'Openen'. Er wordt een nieuw formulier getoond; hierin kun je de zoekopdracht selecteren. Klik nadat je de zoekopdracht geselecteerd hebt op 'Openen'; hierna sluit onderstaand formulier.

In dat zelfde formulier kun je een opgeslagen zoekopdracht verwijderen. Klik hiervoor op de knop 'Verwijderen' nadat je de te verwijderen zoekopdracht geselecteerd hebt.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Easy EBook and documentation generator