Het toevoegen van een credit vanuit het formulier 'Artiest toevoegen' of 'Artiest raadplegen/wijzigen' vindt plaats in drie stappen:

  1. Zoeken naar de artiest die het album of track uitgebracht heeft.
  2. Selecteren van het album of de track van de zojuist geselecteerde artiest.
  3. Selecteren van de rol(len) van de huidige artiest.


Laten we dit uitleggen aan de hand van een concreet voorbeeld. Je raadpleegt de gegevens van de artiest Steven van Zandt. Hij speelde gitaar op het album The River van Bruce Springsteen. Je wilt dit als albumcredit vastleggen.


Zoeken naar de artiest die het album of track uitgebracht heeft.


De eerste stap is het zoeken van de artiest die het album uitgebracht heeft; in dit geval Bruce Springsteen:Selecteren van het album of de track van de zojuist geselecteerde artiest.


Nadat je op de knop 'Volgende' geklikt hebt (of dubbel geklikt hebt op de artiestnaam), verschijnen alle albums van Bruce Springsteen.Selecteren van de rol(len) van de huidige artiest.


De laatste stap is het selecteren van de rol(len) die Steven van Zandt uitgevoerd heeft op het album van Bruce Springsteen. Als je op de knop 'Volgende' klikt, worden alle rollen getoond die toegekende zijn aan Steven Van Zandt op het tabblad 'Rollen'. Staat de juiste rol hier niet bij, dan kun je de juiste rol selecteren op het tabblad 'Alle rollen'. Hier worden alle rollen getoond die in de database staan. Als je een rol van het tabblad 'Alle rollen' geselecteerd hebt, wordt die niet alleen gebruikt bij het toevoegen van de credit; deze rol wordt ook toegevoegd aan de rolverzameling van (in dit geval) Steven van Zandt.Selecteer de juiste rollen, in ons geval de rol 'Gitaar' en klik vervolgens op de knop 'OK'. De albumcredit is toegevoegd aan de artiest Steven van Zandt.


Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Free help authoring environment