Het toevoegen van een credit vanuit het formulier 'Artiest toevoegen' of 'Artiest raadplegen/wijzigen' vindt plaats in vier stappen:

  • Stap 1: Als de artiest aliassen bevat, selecteer dan de juiste naam waaronder de artiest meegewerkt heeft aan het album of de track.
  • Stap 2: Zoek en selecteer het album of de track waaraan de artiest meegewerkt heeft op op basis van artiest en/of titel.
  • Stap 3: Selecteer de rol(len) die de artiest gehad heeft.


Laten we dit uitleggen aan de hand van een concreet voorbeeld. Je raadpleegt de gegevens van de artiest Freddie Mercury. Hij speelde piano en zong mee op de track Man From Manhattan van Eddie Howell. Je wil dit als trackcredit vastleggen.


Stap 1: selecteer de hoofdartiestnaam of de juiste alias.


Freddie Mercury heeft ook gewerkt onder de naam Freddie Bulsara en die naam is als alias vastgelegd. De eerste stap is het selecteren van de juiste naam waaronder de artiest meegewerkt heeft aan een album of track.Deze stap is alleen relevant als een artiest aliassen bevat.


Stap 2: Zoek de juiste tracks


Op basis van artiest en/of titel kun je de juiste track(s) selecteren.Stap 3: Selecteer de rollen die de artiest gehad heeft.


Alle rollen die nu al toegekend zijn aan de artiest staan in de groep "Rollen van <artiestnaam>". Alle overige rollen in de database staan in de groep "Alle rollen". Als je een rol selecteert uit de groep "Alle rollen", dan zal die rol ook toegevoegd worden aan de lijst van rollen van die artiest.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Free help authoring environment