Met behulp van harddiskaudio is het mogelijk om met een paar muisklikken honderden audiobestanden toe te voegen aan je database. Het wordt erg tijdrovend als je voor elk audiobestand, waarvan de artiest nog niet bekend is in je database, handmatig de artiest moet toevoegen. MuziekDatabase zal zo’n artiest automatisch toevoegen. Daarbij is het niet uitgesloten dat er een nieuwe artiest wordt toegevoegd omdat de schrijfwijze net wat anders is. Neem als voorbeeld 'Joan Jett & The Blackhearts'. Als de artiest in de bestandsnaam (als je Bestandsnaamimport gebruikt) of in de tags geschreven is als ‘Joan Jett & Blackhearts’ dan zal MuziekDatabase ‘Joan Jett & Blackhearts’ toevoegen omdat de schrijfwijze anders is.Omdat zo’n artiest door MuziekDatabase toegevoegd is en niet door jezelf, kan vervuiling ontstaan van je gegevens (verkeerde schrijfwijze, duplicaten, etc.). 


Alle door MuziekDatabase automatisch toegevoegde artiesten krijgen de status ‘niet geaccordeerd’ (herkenbaar aan het rode bolletje). Artiesten die je zelf toevoegt, krijgen de status ‘geaccordeerd’ (herkenbaar aan het groene bolletje). Hierdoor behoud je het overzicht.


In de formulieren ‘Zoeken: artiest’ en ‘Toevoegen harddiskaudio-track’ heb je de mogelijkheid om niet geaccordeerde artiesten te accorderen te vervangen.


Niet geaccordeerde artiest accorderen


Je kunt makkelijk de status aanpassen door te kiezen voor de optie ‘Accordeer artiest’ in het snelmenu. Het snelmenu is oproepbaar door te klikken op de rechter muisknop.Niet geaccordeerde artiest vervangen


De 'niet geaccordeerde' artiest kun je makkelijk vervangen door de geaccordeerde artiest; je kiest dan in het snelmenu (rechter muisknop) voor ‘Vervang artiest’. Vervolgens wordt het formulier ‘Artiest vervangen’ geopend. Hierin kun je makkelijk zoeken naar geaccordeerde artiesten; alleen geaccordeerde artiesten worden namelijk getoond.Als je de juiste artiest gevonden en geselecteerd heeft, klik je vervolgens op ‘OK’. Daarna zal MuziekDatabase:

  • de 'niet geaccordeerde' artiest vervangen door de geselecteerde artiest voor alle albums, tracks, albumcredits, trackcredits, etc.;
  • de niet geaccordeerde artiest verwijderen uit de database.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Effortlessly Edit and Export Markdown Documents