Met behulp van harddiskaudio is het mogelijk om met een paar muisklikken honderden audiobestanden toe te voegen aan je database. Het wordt erg tijdrovend als je voor elk audiobestand, waarvan de artiest nog niet bekend is in je database, handmatig de artiest moet toevoegen. MuziekDatabase zal zo’n artiest automatisch toevoegen. Daarbij is het niet uitgesloten dat er een nieuwe artiest wordt toegevoegd omdat de schrijfwijze net wat anders is. Neem als voorbeeld Salt-n-Pepa. Als de artiest in de bestandsnaam of in de tags geschreven is als ‘Salt & Pepa’ dan zal MuziekDatabase ‘Salt & Pepa’ toevoegen omdat de schrijfwijze anders is. Omdat zo’n artiest door MuziekDatabase toegevoegd is en niet door jezelf, kan vervuiling ontstaan van je gegevens (verkeerde schrijfwijze, duplicaten, etc.). 


Alle door MuziekDatabase automatisch toegevoegde artiesten krijgen de status ‘niet geaccordeerd’ (herkenbaar aan het rode bolletje). Artiesten die je zelf toevoegt, krijgen de status ‘geaccordeerd’ (herkenbaar aan het groene bolletje). Hierdoor behoud je het overzicht.


In de formulieren ‘Zoeken: artiest’, ‘Toevoegen harddiskaudio-album’ en ‘Toevoegen harddiskaudio-track’ heb je de mogelijkheid om niet geaccordeerde artiesten:

  • te accorderen of;
  • te vervangen.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Free Kindle producer