In MuziekDatabase kun je je verzameling aan audiobestanden beheren. Als je op je computersysteem of netwerk een uitgebreide verzameling van audiobestanden hebt, dan is het mogelijk om deze audiobestanden toe te voegen aan je database als harddiskaudio-albums of harddiskaudio-tracks. Als je beschikt over een CD-, LP- en MP3-verzameling, is MuziekDatabase dé applicatie om je volledige muziekverzameling te beheren.


Je kunt zowel harddiskaudio-albums als harddiskaudio-tracks toevoegen. Een harddiskaudio-album is een map met daarin een aantal audiobestanden. De map én de audiobestanden vormen samen één harddiskaudio-album. Een harddiskaudio-track is een track dat geen odnerdeel is van een album. Als je alle tracks van bijvoorbeeld het album ‘The Joshua Tree’ van U2 in één map hebt staan, dan kun je dit als een harddiskaudio-album toe voegen. Heb je een map met daarin een verzameling nummers uit, bijvoorbeeld, de jaren 80 van willekeurige artiesten, dan voeg je deze audiobestanden toe als harddiskaudio-tracks.


Om harddiskaudio-albums en -tracks toe te kunnen voegen aan je database, moet je MuziekDatabase hiervoor eerst configureren. Je leest hier meer over in Harddiskaudio.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Effortlessly Create High-Quality Documentation with a Help Authoring Tool