In MuziekDatabase kun je je verzameling aan audiobestanden beheren. Als je op je computersysteem of netwerk een uitgebreide muziekverzameling hebt bestaande uit audiobestanden, dan is het ook mogelijk om deze audiobestanden toe te voegen aan je database als harddiskaudio-albums en / of harddiskaudio-tracks. Als je beschikt over een CD-, LP- en MP3-verzameling, is MuziekDatabase dé applicatie om je  muziekverzameling te beheren.


Je kunt zowel harddiskaudio-albums als harddiskaudio-tracks toevoegen. Een harddiskaudio-album betreft een map met daarin een aantal audiobestanden. Een harddiskaudio-track is een track dat niet gerelateerd is aan een (harddiskaudio)album. Als je alle tracks van bijvoorbeeld het album ‘The Joshua Tree’ van U2 in één map hebt staan, dan kun je dit als een harddiskaudio-album toe voegen. Heb je een map met daarin een verzameling nummers uit, bijvoorbeeld, de jaren 80 van willekeurige artiesten, dan voeg je deze audiobestanden toe als harddiskaudio-tracks.


Om harddiskaudio-albums en -tracks toe te kunnen voegen aan je database, moet je MuziekDatabase hiervoor eerst configureren. Je leest hier meer over in Harddiskaudio.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Easily create Qt Help files