Als je je Access-database op een netwerkschijf opgeslagen hebt of je maakt gebruik van een MySQL-server of cloud-database, dan kan het voorkomen dat ineens de verbinding met de database verbroken is. Een simpele verklaring is bijvoorbeeld dat je netwerkkabel even losgeschoten is of dat je internetconnectie tijdelijk uitgevallen is.


Als MuziekDatabase constateert dat de verbinding met je database verbroken is, zal de applicatie onderstaande melding tonen en alle openstaande formulieren vergrendelen.
Je kunt op dat moment kiezen om de verbinding te herstellen. Lukt het om de verbinding te herstellen, dan kun je gewoon doorgaan met waar je mee bezig was. Is het niet gelukt om de verbinding te herstellen, dan kun je dat nogmaals proberen. 


Als je stopt met het herstellen van de verbinding, zullen alle openstaande formulieren vergrendeld zijn evenals de meeste opties van de menu- of werkbalk van het hoofdformulier. Op dat moment kun je een andere database openen of het programma afsluiten.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Make Documentation Review a Breeze with HelpNDoc's Advanced Project Analyzer