Het toevoegen van een nieuw album of artiest wordt een stuk makkelijker met behulp van het ophalen van externe gegevens. Hierdoor bespaar je het handmatig invoeren van gegevens. Er zijn drie mogelijkheden die MuziekDatabase ondersteunt:


  1. Discogs

Discogs is een uitgebreide database waarin alle albums staan. Deze optie is zeer geschikt om voor LP's (maar ook CD's) externe gegevens op te halen. Daarnaast is het mogelijk om ook bij het toevoegen van een artiest gegevens op te halen van Discogs.


  1. Bestandsnaamimport

Deze optie is met name geschikt voor het toevoegen van zelfgebrande CD's of harddiskaudio-albums. Bestandsnaamimport maakt gebruikt van de bestandsnaam van het audiobestand.


  1. CD lezen

Kies je voor de optie 'CD lezen', dan wordt de CD gescand op het aantal tracks en de tracktijden. Er worden geen aanvullende gegevens opgehaald zoals trackartiest en -titel. De CD moet in je CD-ROM-speler aanwezig zijn en uiteraard moet je systeem over een CD-ROM-speler beschikken. Aangezien veel laptops tegenwoordig geen CD-ROM-speler meer hebben en deze optie weinig extra gegevens ophaalt, is dit waarschijnlijk een mogelijkheid die je bijna niet zult gebruiken.


In het formulier 'Ophalen externe gegevens' (zie hieronder) maak je de keuze welke optie je wilt gebruiken.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Free CHM Help documentation generator