Het eerste dat je ziet als je een artiest toe wilt voegen, is onderstaand formulier.Je kunt kiezen voor:

  • het toevoegen van een nieuwe artiest; in de volgende stap vermeld je alle relevante gevevens;
  • het toevoegen van een nieuwe alias aan een bestaande artiest. Wil je meer begrijpen wat een alias is, lees dan hier verder.


Nieuwe artiest toevoegen


In de meeste gevallen wil je een nieuwe artiest toevoegen. Je maakt hier de keuze of de nieuwe artiest een band of een persoon is. Dit kun je later altijd nog wijzigen. Daarnaast kun je artiestgegevens via Discogs ophalen.


Nieuwe alias toevoegen aan bestaande artiest


Meer over wat een alias is, lees je hier. Je kunt een alias toevoegen in het formulier 'Artiest raadplegen/bewerken' maar ook in het formulier 'Artiest toevoegen'. Een concreet voorbeeld om het duidelijk te maken.


Stel: de ariest 'André van Duin' bestaat al in je database. Je wil echter de artiest 'Jaap Aap' als alias toevoegen aan 'André van Duin'. In het formulier 'Artiest toevoegen' selecteer je de optie 'Ik wil een alias toevoegen aan een bestaande artiest toevoegen'.


Je geeft de aliasnaam op en selecteert de juiste artiest en klikt vervolgens op 'OK'. Ophalen artiestgegevens van Discogs


Als je op de knop 'Externe gegevens' klikt, wordt het formulier 'Ophalen artiestgevens' geopend. Je kunt via dit formulier artiestgegevens van Discogs ophalen door te zoeken op artiestnaam of op de Discogs Artist Code.
Als je de juiste artiest geselecteerd hebt en je klikt op 'OK', dan worden alle artiestafbeeldingen gedownload, de biografie (Discogs noemt dat profiel) wordt opgehaald en vermeld in de 'Biografie' en in geval van een persoon wordt de echte naam (Discogs noemt dat real name) zie je terug in het veld 'Eigen naam'.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Create help files for the Qt Help Framework