Het eerste dat je ziet als je een artiest toe wilt voegen, is onderstaand formulier.

Je kunt kiezen voor:

• het toevoegen van een nieuwe artiest;
    • Vervolgens selecteer je of je een persoon of een band toe wil voegen.
    • Tevens kun je aangeven of je alle gegevens handmatig wil opgeven of dat je gegevens van Discogs wil ophalen (dat doe je in de volgende stap).
  • het toevoegen van een nieuwe alias aan een bestaande artiest. Wil je meer begrijpen wat een alias is, lees dan hier verder.

Nieuwe artiest toevoegen

In de meeste gevallen wil je een nieuwe artiest toevoegen. Je maakt hier de keuze of de nieuwe artiest een band of een persoon is. Dit kun je later altijd nog wijzigen. Daarnaast kun je artiestgegevens via Discogs ophalen.

Nieuwe alias toevoegen aan bestaande artiest

Meer over wat een alias is, lees je hier. Je kunt een alias toevoegen in het formulier 'Artiest raadplegen/bewerken' maar ook in het formulier 'Artiest toevoegen'. Een concreet voorbeeld om het duidelijk te maken.

Stel: de ariest 'André van Duin' bestaat al in je database. Je wil echter de artiest 'Jaap Aap' als alias toevoegen aan 'André van Duin'. In het formulier 'Artiest toevoegen' selecteer je de optie 'Ik wil een alias toevoegen aan een bestaande artiest toevoegen'.

Je geeft de aliasnaam op en selecteert de juiste artiest en klikt vervolgens op 'OK'.

Ophalen artiestgegevens van Discogs

Als je op de knop 'Volgende' klikt, kun je artiestgegevens van Discogs ophalen.

1. Als eerste voer je een zoekopdracht uit door te zoeken op de artiestnaam of op de Discogs Artist Code (begint altijd met een 'a' en staat tussen rechte haken).
  2. Als er meerdere artiesten gevonden zijn in Discogs, selecteert je de gewenste artiest. Als je op een artiest klikt worden de detailgegevens opgehaald.
  3. Als je op basis van de detailgegevens vastgesteld hebt, dat je de juiste artiest geselecteerd hebt, klik je op de knop 'Volgende'.

Created with the Personal Edition of HelpNDoc: Free Kindle producer